hungary   germany   great britain   slovensky   finland-flag
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    +36-20/329-24-22 
Nőtincs, Felhős, 17°C

Falusi disznóvágós csapatépítő

Egy igazi falusi disznóvágás egyszerre közösségi élmény, hatalmas evés-ivás, a falusi hangulat, a vidéki nyugalom és a hagyományos ízvilág megtestesítője.

Ötvöztük a falusi hagyományokat a kényelmes és szép környezettel. Tapasztalt böllér vezetésével, de igazi csapatmunkában vágjuk le és dolgozzuk fel a disznót. Közben eszünk, iszunk és persze jól érezzük magunkat...

seholsziget_disznovagas_01 DSC01923 seholsziget_disznovagas_02
094 DSC01930 DSC01925
090 DSC01937 DSC 2791

A menetrend:

07:00 –  Bemelegítő fogadtatás, forró teával és pálinkával

07:00-07:30 -  Elkezdődik az örök vadászmezőkre átsegített disznó feldolgozása, amelybe vendégeink is bekapcsolódhatnak: pörzsölés, tisztítás…

08:00 - Elkészül a reggeli, sült vér, bundás kenyér, rántotta, forró tea, forralt bor…

Folytatódik a „móka”, rémfa felállítása, a koca szétdarabolása és a hús feldolgozása. Időközben felfűtjük a katlanokat, ahol a hurkába való finomságok kerülnek. 

13:00 óra körül disznótoros ebéd: kemencés disznótoros káposzta, sült pecsenye, oldalas, házi savanyúval, friss kenyérrel, forró tea, forralt bor…

Persze a hölgyek sem tétlenkednek, napközben pogácsát gyúrnak, a bedagasztott és megkelt házi kenyértésztát „bevetik” a 200 fokos kemencébe, ahol hosszú percek elteltével ellenállhatatlan illatú, ropogós barnára sült kenyérként kerül az asztalra.

Délutáni feladatok – aki még bírja…

  • A füstre való húsok előkészítése
  • Zsírszalonna kockázása és tepertősütés
  • Bőrkekóstolás
  • Kolbász és hurkatöltés és előkészületei

Arra is gondoltunk, aki elfáradt, aki fázós…

Tűzmesterünk kora reggel óta fűti a Szent Ferenc kupola nyitott tűzterű kandallóját, meghitt hangulata, a benne pattogó tűz fénye, melege, egész nap társa a fáradt, fagyoskodó „lelkeknek”.

18:00 órától disznótoros vacsora: orja leves, sült kolbász, sült hurka, forró tea, forralt bor…

A disznóvágós programunk több, élménydús  kiegészítő programmal színesíthető:

Fjord lovainkkal fogatozhatnak a faluban, a Tincsi Lokomotívval tehetnek egy kört a nőtincsi tó irányába, a természet szépségeit élvezve.
Szakembereink segítségével kipróbálhatják a lovaglás élményét, lemérhetik ügyességüket az íjászatban, vagy kézműves foglalkozás keretében kreativitásukat is próbára tehetik. Kiegészítő programok díja:  600,-/fő ( íjászat, vonatozás, lovaglás kipróbálása, lovaskocsikázás, kézműveskedés) Bővebben>>> ide kattintva

Részvételi díjak:

1 nap 2 nap
Ellátás: Reggeli, ebéd, vacsora Szállás reggelivel

20-29 fő között (a programhoz minimum 20 fő szükséges, kisebb létszám esetén is a minimum létszám ára fizetendő)

17.900,-/fő (ÁFA-val) 22.500,-/fő (ÁFA-val)
Ár 30 főtől
15.900,-/fő (ÁFA-val) 20.500,-/fő (ÁFA-val)

2 napos részvétel esetén a 2. nap házias reggelivel indítjuk a napot, majd lehetőség nyílik a park felfedezésére, a Szent Ferenc Kupola, Alkotóműhely és kézműves alkotások megtekintése, az erdei ösvény bebarangolása, a mini állatkert és az állatsimogató megismerése, valamint a kiegészítő programjainkon is részt lehet venni (létszámfüggő).

Szállás:

4 napraforgós minősítéssel rendelkező Postakocsi Vendégház felső szintjén (2 X15 fős csoportos szállás). (+IFA: 250 Ft/fő/éj)
Finn családi szauna (2.500 Ft/alkalom) és fatüzelésű dézsa (10.000 Ft/alkalom, 6-8 fő részére, maximum 3 óra) bérelhető.

Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

A SESZI csapata

További információ:

Széll Barnabás
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06-20/329-2422