Falusi disznóvágós csapatépítő
Egy igazi falusi disznóvágás egyszerre közösségi élmény, hatalmas evés-ivás, a falusi hangulat, a vidéki nyugalom és a hagyományos ízvilág megtestesítője.
Ötvöztük a falusi hagyományokat a kényelmes és szép környezettel. Tapasztalt böllér vezetésével, de igazi csapatmunkában vágjuk le és dolgozzuk fel a disznót. Közben eszünk, iszunk és persze jól érezzük magunkat...
A menetrend:
07:00 – Bemelegítő fogadtatás, forró teával és pálinkával
07:00-07:30 - Elkezdődik az örök vadászmezőkre átsegített disznó feldolgozása, amelybe vendégeink is bekapcsolódhatnak: pörzsölés, tisztítás…
08:00 - Elkészül a reggeli, sült vér, bundás kenyér, rántotta, forró tea, forralt bor…
Folytatódik a „móka”, rémfa felállítása, a koca szétdarabolása és a hús feldolgozása. Időközben felfűtjük a katlanokat, ahol a hurkába való finomságok kerülnek.
13:00 óra körül disznótoros ebéd: kemencés disznótoros káposzta, sült pecsenye, oldalas, házi savanyúval, friss kenyérrel, forró tea, forralt bor…
Persze a hölgyek sem tétlenkednek, napközben pogácsát gyúrnak, a bedagasztott és megkelt házi kenyértésztát „bevetik” a 200 fokos kemencébe, ahol hosszú percek elteltével ellenállhatatlan illatú, ropogós barnára sült kenyérként kerül az asztalra.
Délutáni feladatok – aki még bírja…
- A füstre való húsok előkészítése
- Zsírszalonna kockázása és tepertősütés
- Bőrkekóstolás
- Kolbász és hurkatöltés és előkészületei
Arra is gondoltunk, aki elfáradt, aki fázós…
Tűzmesterünk kora reggel óta fűti a Szent Ferenc kupola nyitott tűzterű kandallóját, meghitt hangulata, a benne pattogó tűz fénye, melege, egész nap társa a fáradt, fagyoskodó „lelkeknek”.
18:00 órától disznótoros vacsora: orja leves, sült kolbász, sült hurka, forró tea, forralt bor…
Az italfogyasztás számlázása a megrendelővel egyeztetve, adott keretösszegig, vagy fogyasztás alapján történik.
A disznóvágós programunk több, élménydús kiegészítő programmal színesíthető:
Fjord lovainkkal fogatozhatnak a faluban, a Tincsi Lokomotívval tehetnek egy kört a nőtincsi tó irányába, a természet szépségeit élvezve.
Szakembereink segítségével kipróbálhatják a lovaglás élményét, lemérhetik ügyességüket az íjászatban, vagy kézműves foglalkozás keretében kreativitásukat is próbára tehetik.
Kiegészítő programok díja: 600,-/fő ( íjászat, vonatozás, lovaglás kipróbálása, lovaskocsikázás, kézműveskedés) Bővebben>>> ide kattintva
Részvételi díjak:
1 nap | 2 nap | |
Ellátás: | Reggeli, ebéd, vacsora | Szállás reggelivel |
20-29 fő között |
17.900,-/fő (ÁFA-val) | 22.500,-/fő (ÁFA-val) |
Ár 30 főtől |
15.900,-/fő (ÁFA-val) | 20.500,-/fő (ÁFA-val) |
2 napos részvétel esetén a 2. nap házias reggelivel indítjuk a napot, majd lehetőség nyílik a park felfedezésére, a Szent Ferenc Kupola, Alkotóműhely és kézműves alkotások megtekintése, az erdei ösvény bebarangolása, a mini állatkert és az állatsimogató megismerése, valamint a kiegészítő programjainkon is részt lehet venni (létszámfüggő).
Szállás:
4 napraforgós minősítéssel rendelkező Postakocsi Vendégház felső szintjén (2 X15 fős csoportos szállás). (+IFA: 250 Ft/fő/éj)
Finn családi szauna (2.500 Ft/alkalom) és fatüzelésű dézsa (10.000 Ft/alkalom, 6-8 fő részére, maximum 3 óra) bérelhető.
Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket!
A SESZI csapata
További információ:
Széll Barnabás
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06-20/329-2422